Новогодишна резолуција 2021

Последно ажурирање на октомври 20, 2020 од страна на администратор

Размислувајќи за формирање новогодишни резолуции, т.е. значење за резолуција од новата година кои се всушност едноставни. Само се држи до нив, но тоа е тешко. Секој може да наведе список со ”Мора -Дај” и “Мора да сториме” но практично, колкумина можат да одат на говорот кога станува збор за следење на нашиот резолуции…Потребно е многу волја и сила во комбинација со одлучност за да се постигне ‘списокот’ на резолуциите – на крајот на секој ден. Сега еве добрата вест за планирањето на резолуцијата за новата година и прагматизмот може да ве види низ вашите резолуции и пред да знаете дека ќе свртевте нов лист, секој ден - дојди ова Среќна Нова година!

Проверете ги идеите за новогодишна резолуција

1. Едноставен список :

Поставете компактен, да се започне со лесни цели што може да се управуваат. Ако се видите како градите Ајфелова кула со сетот лего, ви е при рака, се подразбира дека разочарувањето нема да биде далеку.

 

Новогодишна резолуција Цитати смешни 4
Новогодишна резолуција Цитати смешни 4

Исто така Погледнете:

  1. Новогодишни честитки
  2. Новогодишни меми

2. Не споредувај :

Ова е вообичаена стратегија кога станува збор за новогодишни резолуции. Она што може да работи за вашиот пријател или соседство, можеби нема да успее толку ефикасно за вас, тоа едноставно затоа што сте единствена индивидуа која има тотално поинаква социо-психолошка рамка. како и секој впечаток на палецот на живата личност е уникатен. Тогаш приоритетите се важни. Вашиот сосед или познаник може да работи кон иста цел од друга причина заедно со резолуција за новата година

3. Биди свој :

Фактот дали сте слободни или сте во врска, започнете со позитивно / инспиративно. Погледни навнатре, не барај го она што го немаш. Интроспект, поставете си неколку прашања како – Дали сум навистина задоволен од себе ? (Кажи да, сè зависи од размислување) Што е тоа што можам да го подобрам ? тогаш важно е – Управување со времето. Освен ако не одвоите дел од денот за себе, така е невозможно да се изгради среќен, здрав начин на живот ! одвојте малку време за себе. (резолуции за нова година)

Новогодишна резолуција Цитати смешни 1
Новогодишна резолуција Цитати смешни 1

4. Вклучете духовно :

Стресот е најстар & најновиот и најсигурен непријател што сите треба да го сретнеме во некој аватар или во другиот во нашиот зафатен начин на живот. Сепак, постои противотров – се вика Медитација, која некои може да ја наречат духовна. Ова не мора да значи гранатирање стотици долари / рупии за најновиот час по јога . Убавината на медитацијата е во тоа што можете да вежбате дури и дома, или дури и на вашето работно место. Не само што му дава смиреност на умот, исто така, помага во подобрување на целокупното здравје.

5. Слушајте срце :

Вклучете се во вашата локална заедница, пријатели или контактирајте со добротворна организација или непрофитна организација што им служи на децата, стари лица или дури и животни – ако сте lубител на природата. Посетете ги редовно или еднаш неделно и посветете го своето време несебично, ќе се воодушевите од разликата што ја прави. Има многу повеќе работи што парите не можат да ги купат и тука ќе ги најдете! Донирајте ја вашата стара облека, Мебел, книги, апарати итн. до Организации за помош, наместо да ги фрлаат.

 

Новогодишна резолуција Цитати смешни 2
Новогодишна резолуција Цитати смешни 2

6. Клучот :

Исклучувајте ги вашите мобилни уреди почесто и чекорете на отворено без нив некое време секој ден. Исклучете се од виртуелниот свет на е-пошта и Интернет и наместо тоа, поздравете му на соседот од соседството. Работата е важна – но одржувањето на животот во добра рамнотежа е поважно! исто така може да се користи за есеи за резолуција од нова година

Без оглед на тоа Резолуции за нова година поставени, било да е тоа слабеење или учење или фитнес, следете го вашиот напредок и не заборавајте да се наградите секогаш кога ќе постигнете пресвртница. Ако некогаш се чувствувате уморни или демотивирани, запомнете да чувате малку пост- тоа е на повидок кои имаат позитивни лагер, како на пр ”Го можеш тоа!” и ” Продолжи да одиш – скоро си таму!”

Еден од најголемите новогодишна резолуција за слабеење

Се најдобро до ново вас во оваа нова година!!!

Новогодишна резолуција Цитати смешни 1

Новогодишна резолуција Цитати смешни 1


 

Новогодишна резолуција Цитати смешни 3

Новогодишна резолуција Цитати смешни 3

 

Цитати за новогодишна резолуција

„Што и да е, се плашите да го направите, Направи го."
- Нил Гајман

„Wелбите се можности. Осмелете се да посакате “.
- Лајла Гифити Акита, Размислете одлично: Бидете одлични!

„За промена, не додавајте нови работи во вашиот живот како новогодишна резолуција. Наместо тоа, направете повеќе од она што веќе работи за вас и престанете да правите работи што губат време “.
- Салил јха

„Дали богатите ќе продолжат да бидат богати и во Новата година? Theе продолжат ли сиромашните сиромашни во Новата година? Тогаш за бога како на Земјата Новата година ќе се нарекува нова?”
- Мехмет Мурат Илдан

„Новата година е новиот начин на покана на трансформација, изобилство и просперитет на секој живот “.
- Амит Реј, Мир Блаженство убавина и вистина: Ivingивеење со позитивност

„Без разлика дали е присилно или покането, промената е неизбежна “.
- Андрена Соер

Новогодишна резолуција Меме

новогодишна резолуција за јадење чоколадо и сирење

Новогодишна резолуција Меме
Новогодишна резолуција Меме
смешна новогодишна резолуција Меме
смешна новогодишна резолуција Меме

Новогодишна резолуција Меми

 

Новогодишна резолуција Меме за теретана

Сантанам Новогодишна резолуција Мем во Тамил

врвна новогодишна резолуција Меме

Новогодишна резолуција Мем за здравствениот бетмен

Нова година скршена резолуција Мем

2 thoughts on “Новогодишна резолуција 2021”

коментарите се затворени.